Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Όταν η Αντιπολίτευση απέχει από τον Πολιτισμό

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, έγιναν στο κτίριο των πρώην σχολών «Ηράκλειτος» τα εγκαίνια του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου μας.
Σε έναν παρατημένο και εγκαταλελειμμένο χώρο, ιδιοκτησίας του Δήμου, τα συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών έπιασαν δουλειά για μήνες, προσπαθώντας να αναμορφώσουν το χώρο, ώστε να δημιουργηθεί ένα Κέντρο που θα στεγάσει τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου μας.
Ήδη στεγάζονταν εκεί η Αγιογραφία, η Χαρακτική, η Ζωγραφική και η Αγγειοπλαστική και τώρα πια μεταφέρθηκαν όλα τα τμήματα μουσικής, χορού και το νέο τμήμα Κεραμικής.
Η λειτουργία των τμημάτων Πολιτισμού σε έναν ενιαίο χώρο, έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για οικογένειες που επιμορφώνονται εκεί: το κάθε μέλος την ίδια ώρα, μπορεί να κάνει παράλληλες δραστηριότητες (πχ το ένα παιδί χορό, το άλλο μουσική, ο γονιός τους παραδοσιακούς χορούς κ.ο.κ.) χωρίς να κάνουν πολλές μετακινήσεις και σε μια εποχή όπου ο ελεύθερος χρόνος είναι πολυτέλεια.
Η δεύτερη πολύ σημαντική ωφέλεια για την πόλη, είναι ότι εξοικονομεί περίπου 50.000€ το χρόνο, που έδινε για ενοίκια σε κτίριο που στεγαζόταν το πρώην Πνευματικό Κέντρο επί της οδού Γανοχώρων.
Φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή Μπενετάτου είχε πολλά χρήματα να σκορπά, ενοικιάζοντας κτίρια, όταν την ίδια στιγμή άφηνε κτίρια του Δήμου να ρημάζουν ανεκμετάλλευτα.
Το χειρότερο όμως για την Αντιπολίτευση του Δήμου δεν είναι αυτό. Δεν είναι που κανείς δεν είπε ένα μπράβο που συνεχώς η Δημοτική Αρχή επιμένει να διαμορφώνει και να χρησιμοποιεί ιδιόκτητα δημοτικά κτίρια για να στεγάζει τις ανάγκες των υπηρεσιών της.
Το χειρότερο είναι η παντελής απουσία τους από τα εγκαίνια της δομής, που συνδυάστηκε με το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας όλων των τμημάτων Πολιτισμού.
Ούτε ο κ. Μπενετάτος, ούτε ο κ. Λογοθέτης, ούτε ο κ. Βρεττάκος, ούτε ο κ. Παπαδόπουλος. Μοναδική παρούσα η κυρία Βασιλική Λάσκαρη-Κρασοπούλου που οφείλουμε να αναφέρουμε για να είμαστε δίκαιοι.
Εξαιρετική η επιλογή σας να απέχετε κύριοι! Έτσι να τιμάτε και να δείχνετε πόσο ψηλά έχετε τον Πολιτισμό. Σε μας φτάνει που οι υπεύθυνοι δάσκαλοι και οι μαθητές των τμημάτων είναι ευτυχισμένοι στο νέο τους χώρο

.