Τρίτη 1 Απριλίου 2014

«Συνεχίζουμε μαζί» για την πόλη των ονείρων μας

«Συνεχίζουμε μαζί», το σύνθημα της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη με επικεφαλής τον Γιώργο Ιωακειμίδη, έγινε πράξη το Σάββατο που μας πέρασε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού γραφείου στη Νίκαια επί της 7ης Μάρτη '44 (Κονδύλη) και Μπελογιάννη.

Η παρουσία του κόσμου επιβεβαίωσε την ευρεία αποδοχή που έχει ο νυν Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, δηλώνοντας ότι θα σταθεί στο πλευρό του και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Από την πρώτη στιγμή ανάληψης της ευθύνης της διοίκησης του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου η πολιτική μας συνοψίζεται σε τρεις λέξεις:
Δημοκρατία, διαφάνεια, δουλειά.
Δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων.
Διαφάνεια στις λειτουργίες μας.
Δουλειά στην καθημερινή πραγματικότητα.

Δουλεύουμε για να επιλύσουμε προβλήματα και αδυναμίες που συσσώρευσε το χθες, δουλεύουμε για να δίνουμε πειστικές απαντήσεις στις προκλήσεις του σήμερα, δουλεύουμε για να ανοίγουμε δρόμους προς το μέλλον που πραγματικά αξίζει στον κόσμο της πόλης μας.

Οι καιροί δεν περιμένουν και τα προβλήματα δεν μπορούν να επιλύονται με αποσπασματικές πρωτοβουλίες και πρόχειρες αποφάσεις. Υπάρχει η ανάγκη μιας πολιτικής που θα απαντά στις προσδοκίες μιας πολιτικής που έχει να προσφέρει πολλά. Αυτό είναι το χρέος μας , αυτή είναι η ευθύνη μας και με βάση αυτό θα κριθούμε από τους πολίτες οι οποίοι δεν ανέχονται άλλες διαψεύσεις και πισωγυρίσματα.

Με την κοινή συνεισφορά μπορούμε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για το καλύτερο έχοντας επίγνωση των μεγάλων δυσκολιών. Ας μας εμπνέει το όνειρο. Το όνειρο μιας σύγχρονης, λειτουργικής πόλης. Μιας πόλης όμορφης και καθαρής. Μιας πόλης αισθητικά αναβαθμισμένης, με θεσμούς πρόνοιας και ανοιχτούς ορίζοντες.

Επί σειρά ετών η πόλη της Νίκαιας έβλεπε τις ευκαιρίες για ανάπτυξη να περνούν πάντα από δίπλα της χωρίς όμως να την αφορούν. Καταφέραμε να αντιστρέψουμε αυτή την πορεία περιθωριοποίησης κι αποκλεισμού.

Αυτές τις μέρες 50 άνθρωποι κάνουμε περιοδεία σε γειτονιές της πόλης, σχεδόν καθημερινά. Στην ατζέντα του διαλόγου με τους δημότες συμπεριλαμβάνεται όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του Δήμου, από τα μικρά της καθημερινής ζωής (απορρίμματα, πεζοδρόμια, παιδικές χαρές, συντήρηση πρασίνου) μέχρι τα μεγάλα τεχνικά έργα που αλλάζουν την όψη της πόλης. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν, είναι πολλά αυτά που πρέπει να αλλάξουν και εκτιμούμε ότι η καλύτερη πυξίδα για την πολιτική μας είναι ο διάλογος, η ανταλλαγή απόψεων, η κατάθεση προτάσεων και ιδεών, η καταγραφή των προβλημάτων ακόμη και η έκφραση των παραπόνων.

Συνεχίζουμε μαζί για να θέσουμε σε κίνηση ευρηματικά και τολμηρά προγράμματα τα οποία οφείλουν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών ενώ παράλληλα θα βασίζονται στις έννοιες του εφικτού και της ανταποδοτικότητας.

Σήμερα οι δημότες γνωρίζουν ότι:
Δουλεύουμε χωρίς ωράριο αλλά με σχέδιο και απτά αποτελέσματα.
Ανοίγουμε πρωτόγνωρους δρόμους που μας οδηγούν σε ένα μέλλον ελπίδας.
Αρνούμαστε παρωχημένες αντιλήψεις και νοοτροπίες που κρατούσαν τη Νίκαια δέσμια του χθες.
Συνεχίζουμε δυναμικά το έργο μας γιατί το θεωρούμε υποχρέωσή μας προς την πόλη και τους πολίτες.

Συνεχίζουμε μαζί για την πόλη των ονείρων μας, για μια πόλη αντάξια της ιστορίας της και της παράδοσής της ».