Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Εγκαίνια στο εκλογικό κέντρο του Ρέντη



 
Μέσα σε ένα ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου Δημάρχου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη στο Σάββατο που μας πέρασε (5/04) στην κεντρική πλατεία του Ρέντη. Ο ίδιος δέχθηκε ευχές για «καλή επιτυχία» και ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι κατάθεση ψυχής, οράματος και αγωνίας για ένα μέλλον βιώσιμης πόλης που θα επιτρέψει στις μελλοντικές γενιές να αναπτύξουν ανθρώπινες και βιώσιμες σχέσεις. Καθημερινά εγώ και οι συνεργάτες μου περπατάμε γειτονιά –γειτονιά και τα λέμε «πρόσωπο με πρόσωπο». Συμφωνούμε, διαφωνούμε, προγραμματίζουμε, σχεδιάζουμε. Ακούμε και σημειώνουμε προκειμένου να δίνεται άμεση και πειστική λύση σε κάθε ζήτημα που τίθεται από τους κατοίκους.

Το έργο που έχει γίνει αυτή την τριετία οι δημότες όχι μόνο το αποτιμούν ως θετικό αλλά το βλέπουν , το χαίρονται και το ζουν. Γι’αυτό πιστεύω ακράδαντα ότι η πόλη μας στο σύνολό της έχει μνήμη και κρίση. Ξέρει να συγκρίνει, ξέρει να επιβραβεύει όπως εξίσου καλά ξέρει και να τιμωρεί. Εξίσου καλά γνωρίζει ότι είμαστε η μόνη αυτοδιοικητική δύναμη στην πόλη που έχει πρόταση και σχέδιο. Όσα πολλά κι αν κάνουμε για τον Δήμο μας, πάντα θα μένουν πολλά περισσότερα να γίνουν.

Σκεφτόμαστε και στη συνέχεια υλοποιούμε για να δουλέψουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά. Η πόλη μας δεν έχει την πολυτέλεια των αντιπαραθέσεων. Αντίθετα μας έχει ανάγκη όλους, έχει ανάγκη από πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης. Με όραμα, άποψη και μεράκι για την πόλη, υπερπηδούμε εμπόδια και ανοίγουμε νέες προοπτικές. Τίποτα ωστόσο δεν πρέπει να μας εφησυχάζει.

Φροντίζουμε ώστε κάθε πρωτοβουλία μας να ικανοποιεί έναν ουσιώδη όρο: την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την κινητοποίησή της μέσα από θεσμούς συμμετοχής. Γνωρίζουμε ότι κάθε εκσυγχρονιστικό εγχείρημα αν δεν έχει την αποδοχή και την υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών κινδυνεύει να παραμείνει νεκρό γράμμα. Μόνο μέσα από τη συμμετοχή των πολιτών που θα σηματοδοτεί την υπέρβαση της κρίσης , μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης θα αντληθούν μέσα από δεξαμενές υγιών, προοδευτικών δυνάμεων με όραμα και άποψη για την πόλη».

Κλείνοντας ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η έκφραση της λαϊκής θέλησης εμπεριέχει πάντα μέσα της στοιχεία σοφίας και σύνεσης. Πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί και στις επικείμενες εκλογές. Πιστεύω ότι και με αυτή την ψήφο , η τοπική κοινωνία θα διασφαλίσει την πορεία προς τα εμπρός, χωρίς πισωγυρίσματα και χωρίς επικίνδυνους πειραματισμούς.
Ο συνδυασμός μας έχει μια σαφή προγραμματική θέση που τιμήθηκε στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση με την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. Η θέση αυτή είναι ότι ο Δήμος μας μπορεί και πρέπει να γίνει πόλη αναφοράς. Έχει μια πλούσια παράδοση και κληρονομιά, έχει σημαντικές δυνάμεις και ανθρώπους ώστε να προχωρήσει με σιγουριά σε ένα μέλλον ανάπτυξης. Τα 3 χρόνια που προηγήθηκαν κάναμε σοβαρά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Το ίδιο κάνουμε και σήμερα όπως το ίδιο θα κάνουμε και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Με τη συνεργασία όλων , των πολιτών των φορέων θα κερδίσουμε το στοίχημα του μέλλοντος».