Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ξεκίνησαν οι ανοιχτές συγκεντρώσεις της "Κίνησης Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη"


Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αγ. Ι. Ρέντη μίλησε ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης στο πλαίσιο των ανοικτών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.
Ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση που παρέλαβε από τον πρώην Δήμο Νίκαιας τονίζοντας:
«Καταβάλαμε σοβαρές προσπάθειες για το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου αφού δυστυχώς είχαμε να διαχειριστούμε ένα τεράστιο χρέος 87.000.000€ από τον πρώην Δήμο Νίκαιας. Σεβόμενοι το χρήμα των δημοτών, κλείσαμε τις τρύπες του παρελθόντος και καταφέραμε να δώσουμε το χαμένο αίσθημα της ασφάλειας στους εργαζομένους. Τα χρέη έβαζαν σε κίνδυνο όλη την ομαλή πορεία της πόλης και έπρεπε να ρυθμιστούν διαφορετικά θα αποτελούσαν τροχοπέδη για κάθε αναπτυξιακή δράση και στο Ρέντη.
Για να καταφέρουμε να ενοποιήσουμε τις υπηρεσίες, να αντιμετωπίσουμε το υπέρογκο χρέος και να διαμορφώσουμε ενιαία αντίληψη και πρακτική στην καθημερινότητά μας, χρειαζόταν γνώση, επιμονή και δουλειά».
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης συνέχισε την ομιλία του τονίζοντας: «Η αυτοδιοίκηση είναι θεσμός καθημερινής μάχης και φορέας εκσυγχρονισμού κι ανάπτυξης. Φροντίσαμε αυτά τα τρία χρόνια , παρά τις όποιες αντιξοότητες, να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις στο Ρέντη που διαμορφώνουν ένα πλαίσιο αυτοδιοικητικής λειτουργίας ευέλικτο, λειτουργικό, αντιγραφειοκρατικό, ανοιχτό στον κοινωνικό έλεγχο.
Συνεχίζουμε το έργο μας. Χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά με προσεκτικά και καλοσχεδιασμένα βήματα. Σαφώς και εστιάζουμε την προσοχή μας στην πορεία έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας».
Ο ίδιος κάνοντας έναν απολογισμό στα έργα που προχώρησαν στη Δημοτική Ενότητα Αγ. Ι. Ρέντη υπογράμμισε ότι : «Η καθαριότητα, το πράσινο, ο πολιτισμός, η κοινωνική πολιτική, η παιδεία είναι τομείς που δίνουμε καθημερινά τον καλύτερο εαυτό μας προκειμένου να έχουμε μια πόλη όμορφη, καθαρή, με προοπτικές ανάπτυξης, μια πόλη αναφοράς, με επίκεντρο τον πολίτη. Έχει σημασία να κατανοήσουμε όλοι, ότι το μέλλον των δυο πόλεων είναι κοινό και πρέπει να παλέψουμε σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία προς αυτή την κατεύθυνση».