Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ισχυρό μήνυμα Νίκης από το Ρέντη - Το επιβεβαιώνει σήμερα και η Νίκαια



H παρουσία του κόσμου χθες Πέμπτη 15 Μαΐου στην κεντρική πλατεία του Ρέντη ήταν συγκινητική. Και είναι αυτή η παρουσία και η αγάπη που δείχνουν στο πρόσωπο του Γιώργου Ιωακειμίδη ικανή να ξεχάσει όπως ο ίδιος δήλωσε όλες τις δύσκολες στιγμές που έζησε τα τελευταία 3,5 χρόνια …και ήταν πολλές. Ο Δήμαρχος της πόλης ευχαρίστησε τους κατοίκους για την εμπιστοσύνη που αδιάλειπτα του δείχνουν για περισσότερα από 30 χρόνια.
Ο Ρέντης που πρωτοδιαμορφώνεται ως Δήμος στις αρχές του ’60 με χωράφια και αδόμητους χώρους μετατρέπεται σε μια πόλη με σύγχρονες πολιτιστικές, αθλητικές και σχολικές υποδομές. Με αυτό τον τρόπο πορεύθηκε για 16 συνεχόμενα χρόνια αναπτύσσοντας μια σχέση αμοιβαίας αγάπης και εμπιστοσύνης: «Φτάσαμε το 2010 με την εφαρμογή του Καλλικράτη και επελέγη η ενοποίηση του Ρέντη με τον Δήμο Νίκαιας. Οι κάτοικοι του Ρέντη δεν είχαν τίποτα να χωρίσουν με τους κατοίκους της Νίκαιας, το αντίθετο, όμως δεν γίνεται έτσι απλά με ένα διάταγμα να ενώσεις δυο πόλεις με τόσο διαφορετικά χαρακτηριστικά. Και έτσι βρεθήκαμε να περπατήσουμε μέχρι τις ανηφοριές της Άνω Νεάπολης και για πέντε μήνες να δίνουμε μια μάχη που έμοιαζε προκαταβολικά χαμένη. Κάποιοι έπαιξαν το “ξένος” αλλά ηττήθηκαν παταγωδώς».
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφερόμενος στο σημερινό πολιτικό σκηνικό της πόλης υπογράμμισε: «Ενώθηκαν όλοι εναντίον μας το 2010 όπως και σήμερα νιώθουν την απειλή και δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν χωρούν στο σκηνικό μιας νέας πόλης. Καταρχήν δεν κατάλαβαν γιατί ο Ρέντης ήταν και είναι άβατο για τους άλλους υποψήφιους. Γιατί ο Ρέντης έχει Δήμαρχο εδώ και 20 χρόνια και δεν τον αλλάζει. Η Νίκαια ήθελε αλλαγή και το 2010 γύρισε σελίδα και στις εκλογές του 2014 θα το κάνει με ακόμα πιο ηχηρό τρόπο. Με ψέματα και διαβολές προσπαθούν να πάνε χωρίς φραγμούς στον β’ γύρο ώστε όλοι να ενωθούν για να μας νικήσουν. Έχουν συνεννοηθεί όλοι μαζί στον β’ γύρο να συμμαχήσουν εναντίον μας. Από τη μία τα κομματικά ψηφοδέλτια (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ) από την άλλη ο άκρατος λαϊκισμός. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Δεν θα τα καταφέρουν.
Είναι θράσος να ξανακατεβαίνουν στις εκλογές οι ίδιοι άνθρωποι που εξαθλίωσαν τη Νίκαια και το πληρώνει ο Ρέντης. Γιατί κ. Παπαδόπουλε, κ. Βρεττάκο, κα Μόσχου δεν λέτε τίποτα για την 8ετία Μπενετάτου? Φαίνεται ότι ήταν μία καλή 8ετία και την νοσταλγείτε και φυσικά την προτιμάτε από την δημοτική αρχή Ιωακειμίδη.
Ξέρετε τι έχουν πάθει η αντίπαλοί μας? Ό,τι και ο κουφός. Που νομίζει πως όσοι χορεύουν είναι τρελοί, γιατί δεν ακούει τη μουσική. Αδυνατούν να καταλάβουν ότι οι εποχές αλλάζουν και τους ξεπερνούν, ότι το ήθος νικάει την ανηθικότητα και οι καθαρότητα τη διαπλοκή. Αυτές τις ημέρες ακούμε πολλές ψευτιές και βρωμιές. Δεν απαντούμε σε αυτές. Η απάντηση θα δοθεί την Κυριακή».
Η φωνή του υποψήφιου Δημάρχου άρχισε να κομπιάζει όταν αναφέρθηκε σε μια απώλεια του συνδυασμού του λέγοντας ότι είναι η πρώτη φορά από το 1982 που δεν είναι πια κοντά του σε εκλογική αναμέτρηση η στενή του φίλη Ιωάννα Κουφατζίδου, αλλά είναι σίγουρος ότι από κει ψηλά του στέλνει δύναμη με το δικό της μοναδικό τρόπο.
Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε: «Σε αυτή την πόλη μεγάλωσα, πήγα σχολείο, άνοιξα το τεχνικό μου γραφείο, έχτισα το σπίτι μου, μεγαλώνουν τα παιδιά μου. Οι δικές μου ρίζες είστε εσείς και οι ρίζες δεν αγοράζονται, ούτε δανείζονται. Οι μηχανισμοί αγοράζονται. Είναι μικρή η πόλη μας αλλά η παράδοσή της μεγάλη, με τους δικούς της κώδικες, τους απλούς ανθρώπους και τις δικές της μνήμες.
Σας καλώ να ψηφίσουμε όλοι μαζί την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ, να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε ότι ξεκινήσαμε και να τελειώσουμε τις εκλογές στον α’ γύρο. Έχει σημασία την Κυριακή να πάμε όλοι να ψηφίσουμε και να μην κάνουμε αποχή. Κανείς δεν περισσεύει. Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας σε αυτό το μαγικό ταξίδι που μαζί κάνουμε εδώ και 32 χρόνια που ποτέ δεν σας πρόδωσα και ποτέ δεν με προδώσατε. Σας ευχαριστώ γιατί με εκλέξατε καπετάνιο σε αυτό το σκάφος».
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα Παρασκευή 16 Μαΐου ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη θα μιλήσει στην πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι) στις 8.00 μ.μ.