Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ενθουσιασμός και μεγάλη η συμμετοχή κόσμου στην πλατεία Δ. Κουμπάκη


Σχεδιάζουμε την πολιτική μας σε βάθος χρόνου ώστε να εξασφαλίσουμε στην πόλη ένα μέλλον μιας πόλης καθαρής, με πράσινο, με πολιτιστική και αθλητική υποδομή, με σύγχρονα σχολεία, με δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης, μιας πόλης που θα σέβεται την παράδοσή της και την ιστορική της μνήμη» τόνισε μεταξύ άλλων ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη ο Γιώργος Ιωακειμίδης στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Δ. Κουμπάκη στη Νίκαια.

Αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την μεγάλη του παρουσία συνέχισε την ομιλία του λέγοντας:«Αναλάβαμε μια πόλη που κανείς το 2010 δεν πίστευε ότι έχει περιθώρια ανάκαμψης. Μια πόλη που όπως δήλωνε ο τότε Δήμαρχος έμπαινε μέσα 500.000€ κάθε μήνα. Μια πόλη που ήταν στους πέντε πιο χρεωμένους Δήμους της χώρας με 87 εκ. ευρώ χρέος. 

Η κατάσταση στην πόλη θύμιζε καράβι που βυθίζεται και το πλήρωμα παίζει χαρτιά. Ο Δήμος έως το 2010 έπαιρνε επιχορήγηση από το κράτος περισσότερα από 2.000.000 ευρώ ενώ σήμερα παίρνει μόλις 800.000 €. Και όμως παρόλα αυτά τα καταφέραμε. Όλη η ηγετική ομάδα του Δήμου και οι συνεργάτες μου δουλέψαμε πολύ σκληρά για να ανατρέψουμε την κατάσταση του 2010 όταν αναλάβαμε χρέος 42 εκ. ευρώ στις τράπεζες και 45 εκ ευρώ σε πιστωτές. Εμείς, στη δύσκολη αυτή τριετία, μειώσαμε αυτό το χρέος κατά 50 εκ.».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην καθημερινή αποκομιδή των σκουπιδιών που άλλαξε την εικόνα μιας πόλης που θύμιζε εκτροχιασμένο τρένο και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δράσεις της Δημοτικής Αρχής συνολικά αλλά και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νεάπολης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή υλικού που περιελάμβανε απολογισμό των έργων που έγιναν αλλά και όσων πρόκειται να γίνουν τη νέα πενταετία.