Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Η πλατεία ήταν γεμάτη…. στη Χαλκηδόνα

Στην γειτονιά της Χαλκηδόνας είχε κάνει την πρώτη του λαϊκή εξόρμηση στη Νίκαια το 2010, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, την εποχή που είχε ψηφιστεί ο «Καλλικράτης». Στην ίδια γειτονιά βρέθηκε την Τετάρτη το βράδυ και ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας :
«Όταν βγήκαμε στους δρόμους της Χαλκηδόνας πορευόμασταν με μοναδικό μας διαβατήριο το αυτοδιοικητικό μας έργο, νιώθοντας την αγωνία σας και τα προβλήματά σας. Τότε η Νίκαια μας γνώριζε μόνο από το καλό μας όνομα, τώρα μας ξέρει στην πράξη.
Όπως το 2010 έτσι και τώρα θέλουμε να συγκρίνετε τους υποψήφιους Δημάρχους. Το 2010 μας επιλέξατε γιατί διοικήσαμε σωστά για 16 χρόνια στο Ρέντη, η πόλη είχε αλλάξει και είχαμε στο ταμείο 10.000.000. Θεωρούμε ότι αυτό το αυτοδιοικητικό μοντέλο ήταν επιτυχημένο και το επαναλάβαμε την 4ετία που πέρασε στην κοινή μας πόλη».

Ο ίδιος παρέλαβε μια πόλη πνιγμένη στα σκουπίδια και στην κακοδιαχείριση. «Τη Νίκαια της προσφυγιάς, της νοικοκυροσύνης, των μεγάλων αγώνων, της καλώς εννοούμενης μαγκιάς της. Αυτή την πόλη, την έκαναν να ντρέπεται για το παρόν της. Γιατί τότε υπήρχαν μόνο φιλόδοξοι υποψήφιοι που νοιάζονταν αποκλειστικά και μόνο για τον εαυτό τους. Γιατί δεν ενώθηκαν ποτέ για να αντιδράσουν σε όσα καταστροφικά έκανε ο κ. Μπενετάτος για την πόλη; Και ξαφνικά σήμερα τους βλέπουμε όλους να σπεύδουν να ενωθούν.
Αυτοί που κατάστρεφαν την πόλη μέχρι το 2010, συνωστίζονται και σήμερα ενώπιον μας. Είμαστε εμείς που οδηγήσαμε που οδηγήσαμε την πόλη στο χρέος των 87 εκ. ; Ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να το ισχυριστούν αυτό. Τα Μπάνια του λαού της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής άφησαν στο Δήμο 220.000 χρέος εκ των οποίων τα 25.000 ήταν για την ιδιωτική πλαζ «Yabanaki”. Άκρατες φιλοδοξίες, οι βαρονίες της πόλης που συνασπίζονται για να σώσουν το μίζερο παρόν τους. Αλλά αυτό δεν αφορά την πόλη. Αν το είχαν κάνει το 2002 ή το 2006 θα μπορούσαν να είχαν σώσει την πόλη. Σήμερα πια δεν χρειάζονται. Το 2010 έλεγαν ότι ο Ρέντης είναι μικρός γι αυτό πέτυχε ο Ιωακειμίδης. Στη μεγάλη πόλη θα αποτύχει. Λυπάμαι που τους απογοητεύσαμε. Η πόλη κινδυνεύει από άκρατο κομματισμό, άκρατο λαϊκισμό, όψεις του ίδιου νομίσματος. Το αντιμετωπίσαμε το 2010, θα το κάνουμε και τώρα».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν στην περιοχή της Χαλκηδόνας αλλά και σε εκείνες που θα γίνουν τονίζοντας ότι η ανάπτυξη της περιοχής είναι το βουνό της πόλης άρα η ανάσα θα έρθει από πάνω. Για την επόμενη 5ετία έχουν προγραμματιστεί αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις στο Κατράκειο και στον περιβάλλοντα χώρο συνολικού προϋπολογισμού 850.000 €, έργα πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού και ασφαλτοστρώσεων στην περιοχή ενώ ο σταθμός του Μετρό στην Αιτωλικού που απέχει μόλις 700 μέτρα από την πλατεία θα βοηθήσει ποικιλοτρόπως τη συνοικία.

Κλείνοντας την ομιλία του είπε χαρακτηριστικά:
«Το παλιό αυτοδιοικητικό κατεστημένο που οδηγεί την πόλη εδώ και δεκαετίες την απαξίωση και την υποβάθμιση, δε χωρά στις σημερινές συνθήκες. Πιστεύουμε σε μια ακηδεμόνευτη αυτοδιοίκηση, έξω από τον έλεγχο των κομμάτων και το αποδείξαμε τόσο στα 16 χρόνια που διοικούσαμε τον Ρέντη όσο και τα 3,5 χρόνια που διοικούμε τον ενιαίο πλέον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη».
Έχετε μπροστά σας 6 συνδυασμούς. Εμείς πιστεύουμε σε μια ανοιχτή σχέση δημοκρατικού διαλόγου μεταξύ μας και ζητάμε ακόμα και από εκείνους που είναι απογοητευμένοι από την πολιτική σκηνή της χώρας μας να μας ακολουθήσουν με την κριτική τους στήριξη. Αποχή η άκυρο δεν αποτελούν λύση για τα σημερινά προβλήματα της πόλης μας. Αυτοί που τάζουν τα πάντα στους πάντες δεν έχουν πια θέση στην πόλη».